Andy Vanhaelewyn en Delphine Vanneste winnen Dapalo Herfstcross

Redactie KW

De Dapalo Herfstcross voor Vrije Sporters en niet-aangeslotenen die voor de 31ste keer georganiseerd werd in en rond het Moorsleeds sportcentrum kende, niettegenstaande het wisselvallige weer en de tendens dat de veldlopen aan belangstelling inboeten bij de Vrije Sporters een grotere opkomst dan verleden jaar. Vooral bij de jeugdwedstrijden werd er een grotere deelname genoteerd met dank aan de plaatselijke scholen.

Bij de heren won Andy Vanhaelewyn van AVI voor de derde keer op rij. Deze keer werd het evenwel geen solorun van begin tot einde. Het was integendeel junior Sven Vandenbroucke die er van bij de start van de 5000m vandoor ging en eind eerste van de vijf ronden al een ruime voorsprong had bijeen gelopen. Maar Vanhaelewyn gaf niet af, hij naderde meter voor meter op de jonge vluchter en vervoegde hem ruim één kilometer voor de finish om als eerste de aankomstlijn te overschrijden voor Sven Vandebroucke. Pieter Kesteloot was derde. Bij de vrouwen was Delphine Vanneste, ook al van Dapalo, de primus. Zij liep een sterke wedstrijd en leidde van begin tot einde. Leonie Gouhie van VAD bezette de dichtste ereplaats voor Ellen Fortry.

Er passeerden in totaal 382 atleten de aankomstlijn en daarnaast waren er 186 deelnemers aan de Volkscross wat het totaal aantal deelnemers op 568 brengt of achttien meer dan verleden jaar.

(RBD – Foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier