Andermaal goud voor Sandrine Tas op EK skeeleren

Sandrine Tas pakte al zeven keer goud. © FRO
Redactie KW

Op het EK skeeleren heeft Zwaantje Sandrine Tas al zeven keer goud behaald.

Na vier keer goud op de piste heeft Sandrine Tas nu ook al drie keer goud op de weg. Ze reed dinsdag als snelste de 200 meter en de 10 km puntenkoers. Woensdag won ze de one lap snelheid.

Woensdagnamiddag gaf het Zwaantje forfait voor de zware 20 km afvalling om zich beter te kunnen concentreren op de laatste proef, de one lap snelheid. Ze nam van bij de start de leiding en stond die niet meer af. Ze pakte haar zevende goud met meters voorsprong op haar Italiaanse concurrente.

Sandrine Tas (tweede van rechts) in actie tijdens de puntenkoers.
Sandrine Tas (tweede van rechts) in actie tijdens de puntenkoers.© FRO

Donderdag is Sandrine Tas ook de grote favoriete voor de marathon, dames seniores. Afspraak vanaf 13 uur in de centrumstraten van Oostende, met aankomst in de Alfons Pieterslaan. Bart Swings neemt deel aan de marathon bij de seniores heren, met start om 16 uur.

Eerstejaars senior Indra Médard had pech in de 20 km afvalling. Met nog 5 ronden te gaan, werd hij door een verkeerd manoeuvre van een Nederlander ten val gebracht. Er zat een medaille in, maar het mocht niet zijn.

Bij de juniores pakte Jason Suttels (Heverlee) na zijn zege op de 10 km puntenkoers ook het goud op de 20 km afvalling.

(FRO)

“Dit komt heel lekker uit”

“Ik heb niets te klagen”, glunderde Sandrine Tas nadat ze woensdag in Oostende een zevende Europese titel veroverde. Met ook nog eens twee zilveren plakken, zit ze aan negen medailles op vijf wedstrijddagen. “Ik ben in vorm. Dit komt heel lekker uit”, verklaarde de 22-jarige Oostendse. Krap twee maanden geleden was het beeld heel anders. Tijdens de wereldkampioenschappen in Nederland bleef Tas buiten de prijzen. “Het WK was niet zo goed door de examens en doordat ik onvoldoende wedstrijdritme had.” Vlak voor de WK had ze het druk met haar studie voor bio-ingenieur aan de Universiteit Gent.

In de zes weken tussen WK en EK heeft ze naar eigen zeggen heel hard getraind. “Steeds thuis in Zandvoorde. Op de baan zou ik bijna in slaap kunnen rijden, die ken ik zo goed. Maar het wegparcours is bijna nieuw voor mij. Daar trainen wij zelden, omdat het een openbare weg is.”

Tas erkent dat de top bij de WK wel wat breder is dan bij de EK. “Maar het niveau is zeker niet laag hier. Het is echt niet alleen Francesca Lollobrigida tegen wie ik moet rijden. Kijk ook naar de Duitse skaters Marieke Thum en Laethisia Schimek. Donderdag is de marathon, dat is niet mijn favoriete afstand. Maar ik doe mijn best. Ik kan die ook winnen.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier