Amber Dawyndt kwam via haar studies bij Houtland AC terecht

27/04/18 om 00:00 - Bijgewerkt op 25/04/18 om 19:16

Twintig procent van de 245 Houtlandatleten kwamen over van een andere club. Dat is buitengewoon veel. Bij de 16 atletes die op 19 mei in de hoogste nationale afdeling van de interclub aantreden, loopt dat zelfs tot de helft op. Zij vervoegden Houtland haast allemaal in hun jeugdjaren en groeiden uit tot een betere atletes. Dat verwacht ook Amber Dawyndt, die eind vorig jaar de rangen van Houtland versterkte.

De 18-jarige specialiste van de 400 en de 800 meter is afkomstig van kustgemeente Koksijde. Zij sloot als achtjarige benjamin bij MAC Westhoek aan. "Dat gebeurde haast vanzelfsprekend. Ik nam deel aan de schoolcrossen. Vader Frank Dawyndt legde zich in zijn jonge seniorjaren op het veldlopen toe. Hij specialiseerde zich op de 400 meter en zette in 2007 met 51"21 het West-Vlaams record en de zevende Belgische prestatie ooit bij de masters neer. Ik trainde bij W...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!