ABAV maakt zich op voor een eerste Start 2 Run

Bij ABAV maken ze zich klaar voor een eerste Start 2 Run © ACR
Redactie KW

Bij de Brugse atletiekvereniging ABAV wordt er gestart met start to run. “We zien dat er vraag naar is, ook van de ouders van onze jonge leden. Terwijl hun kinderen sporten willen ook zij graag lopen.”

ABAV wil de ouders en nieuwe leden die gelegenheid geven, in de hoop dat er voldoende inschrijvingen zijn. “Er wordt veel meer recreatief in plaats van wedstrijden gelopen”, vindt Connie Vervaecke van ABAV. “De mensen moeten en willen in beweging blijven en we willen hen op die manier met start to run aanmoedigen.”

“Op 1 maart wordt er gestart met de lessenreeks”

Er wordt op 1 maart om 18.15 uur gestart. Van dan af hebben de trainingen tien weken lang tot en met 3 mei iedere donderdag om 18.30 uur plaats. Op 17 mei en 24 mei volgen, voor wie een avond miste, twee inhaaltrainingen. “Een aantal deelnemers willen we er niet opkleven. Uiteraard liefst zoveel mogelijk. Er staat overigens geen leeftijd op. Iedereen, van jong tot oud, kan deelnemen en als er mensen zijn die liever op een laag niveau beginnen is dat geen probleem. Anderen die liever voortdurend lopen, dan dit met stappen af te wisselen, kunnen eveneens bij ons terecht. We kunnen de deelnemers dan volgens hun niveau in groepen verdelen”, vult Connie aan.

“De atletiekpiste van Sport Vlaanderen in Assebroek is the meeting point”

Inschrijven voor start to run bij ABAV kost 30 euro met verzekering, kleedkamer en douches inbegrepen. De trainingen hebben plaats op en naast de atletiekpiste van Sport Vlaanderen in Assebroek, onder leiding van Annick Goethals. Een doel is er niet echt vooropgesteld, ook niet specifiek naar wedstrijden toe.

“Wie dat wenst kan op zondag 13 mei wel aan de 5 km van Dwars door Brugge deelnemen. Dat moet lukken, maar iedereen is daar vrij in. Als ze dat kunnen halen is dit een perfecte afsluiting van de reeks.”

Daarna kunnen ze beslissen of ze zich bij ABAV willen aansluiten. “Voor een kleine meerprijs van 20 euro kan dat dan ook, tot het einde van het seizoen of tot 31 oktober. Wie weet komen ze dan ook het jaar daarop.”

ABAV organiseert op zondag 4 maart voor de 25ste en meteen ook de laatste keer Oostende Brugge Ten Miles, de openingsklassieker op de weg. Deze wedstrijd langs het kanaal Oostende-Brugge start vanaf 11 uur aan Proviron in Zandvoorde. De inschrijvingen komen ondertussen erg goed binnen. De loopwedstrijd is opnieuw voor het goede doel, zij het voor de jeugdwerking van ABAV. (ACR)