ABAV beschikt over vernieuwd bestuur

Connie Vervaecke (links) is de nieuwe voorzitter bij ABAV. We zien haar samen met de bestuursleden Daniel Vantorre en Evelyne Francois. (Foto ACR)
Redactie KW

ABAV beschikt over een vernieuwd bestuur onder het voorzitterschap van Connie Vervaecke. De Algemene Brugse Atletiekvereniging werd in 1986 opgericht en heeft ook enkele nieuwe sponsors.

ABAV heeft een nieuwe uitrusting voor de circa 60 leden en had binnen het bestuur een paar nieuwe mensen nodig, ook al omdat er personen waren die er dit jaar mee wilden stoppen. Een van hen was voorzitter Ronald Veraart, die 25 jaar instond voor de loopwedstrijd Oostende-Brugge. Die openingsklassieker op de weg vond in maart van dit jaar voor de laatste keer plaats. Connie Vervaecke uit Zedelgem neemt de taak van nieuwe voorzitter op zich. Evelyne Francois (penningmeester) uit Varsenare en Daniel Vantorre (secretaris) uit Sint-Andries blijven in het bestuur. Wim Degroote, Sven Dhondt en Chris Blomme zijn gestopt.

De medewerkers die het vernieuwde bestuur bijstaan zijn Filip Rondelée en Dirk De Prest. Georges Dermul, Chris Herbout, Dirk Dhondt, Carine Schillewaert, Laurent Maertens en Liliane Decock zijn de juryleden van ABAV. “We trekken de lijn van de voorbije jaren gewoon door. Het is niet dat we meteen iets gaan veranderen”, zegt voorzitter Connie Vervaecke.

Nieuw criterium

Bij ABAV is iets meer dan de helft jeugd, de anderen volwassenen. Een jeugdbestuur is er niet meer, dat valt nu onder het huidige hoofdbestuur. De jeugdtrainingen worden gegeven door Filip Rondelée en Jeremiah Kinyanjui. “Naar de jeugdwerking toe hebben we een crosscriterium waar we punten inzetten, alsook een zomercriterium. Nieuw is dat we voor de volwassenen ook een criterium hebben opgesteld. In functie van straatwedstrijden, maar niet voor de beste lopers. Het gaat volgens het aantal deelnames. Van zodra iemand meedoet krijgt hij of zij punten, zodat ook de mensen die minder snel kunnen lopen na het seizoen toch eigenlijk aan naturaprijs bekomen”, klinkt het bij de voorzitter.

De trainingen voor de volwassenen blijven onder leiding van Daniel Demylle. Met uitzondering van Oostende-Brugge blijft ABAV de volgende organisaties doen: het nieuwjaarsfeest en het jaarlijkse eetfestijn, waar ook de prijsuitreiking van het jaarlijkse crosscriterium voor de jeugd zal plaatsvinden.

(ACR)