Gymnaste Cindy Vandenhole toch nog naar Olympische Spelen in Rio

15/07/16 om 12:35 - Bijgewerkt om 12:35

Topsportgymnaste Cindy Vandenhole, aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe, mag toch mee afreizen naar de Olympische Spelen te RIO. Teamgenote Axelle Klinckaert heeft zich op training gekwetst aan de knie en mist hierdoor de Olympische Spelen.

Gymnaste Cindy Vandenhole toch nog naar Olympische Spelen in Rio

Cindy Vandenhole mag als eerste reserve mee afreizen naar Brazilië. © DD

Afgelopen dinsdag kreeg de 15-jarige Axelle op stage te kampen met pijn aan de linkerknie, die haar verhinderde de training verder te zetten. Onderzoek wees uit dat Axelle haar knie 3 weken moet laten rusten en hierdoor dus de Olympische Spelen zal missen. Een grote klap voor de gedreven topsportgymnaste, die in april het team nog hielp aan een historische selectie voor de Spelen.

Ter vervanging van Axelle Klinckaert wordt Rune Hermans (Gym Haacht) nu in het Olympische team opgenomen. Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) wordt aangeduid als eerste reserve van het Olympisch team, Julie Meyers (TK PHH-Sta Paraat Hasselt) als tweede reservegymnast. Cindy Vandenhole mag als 1ste reserve ook meereizen met het team naar RIO.

Het volledige Belgische meisjesteam blijft zich focussen om in Rio een unieke prestatie neer te zetten. Op 23 juli turnen zij nog een voorbereidingswedstrijd tegen Duitsland, Frankrijk, Roemenië en Zwitserland. Eén week later, op 29 juli, vertrekken ze dan naar Rio waar ze op zondag 7 augustus hun Olympische kwalificatiewedstrijd zullen turnen.

(DD)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!