Reinaert komt opnieuw tot leven in musical in Middelkerke

Sommige acteurs moeten lang in de schminkstoel zitten. © Foto LC
Redactie KW

Starlight Musical staat van 2 tot 10 maart op de planken van De Branding met hun nieuwste productie Reinaert. Een kindvriendelijk verhaal over een sluwe vos die misleidt, bemint, vrienden maakt, en ze dan weer bedriegt.

Starlight Musical bestaat acht jaar. Met Reinaert zijn ze aan hun vijfde productie toe. “Onze groep telt een aantal vaste leden, waaronder kinderen en volwassenen en zelfs vier studenten uit Gent. Zij komen elke week twee maal repeteren in Middelkerke”, vertelt voorzitter Jurgen. “We mogen stellen dat we een gezonde vereniging zijn met een passie voor toneel. Ook de familieleden van de acteurs stappen mee in het verhaal want de mensen die instaan voor het decor en de grime zijn allen ouders, broers, zussen of vrienden van onze leden. De visagisten kregen een opleiding van twee dagen bij beroepsgrimeurs. Zij halen elke keer alles uit de kast om tijdig klaar te geraken. De make-up verzorgen bij bepaalde personages kan soms wel tot een uur duren.”

Semiprofessioneel

“Het script schreven we zelf”, vervolgt Jurgen. “We baseerden ons op het boek Van den vos Reynaerde. Onze componist Thomas Van Hauwaert zorgt voor de muziek. Kort samengevat zijn we amateuracteurs die op een semiprofessioneel niveau spelen. De klank, de muziek en het licht worden verzorgd door professionals, wat een echte meerwaarde is. Wat de acteurs niet weten, is dat we meedoen aan de wedstrijd van de Gouden Meeuw van Opendoek West-Vlaanderen. Tijdens één van de veertien voorstellingen komt een jury incognito een kijkje nemen. Een mooie plaats zou een bekroning zijn voor ons harde werk. Want dat is het wel, vooral als we twee voorstellingen per dag spelen. We zijn dan een hele dag bij elkaar. Met de mensen achter de schermen erbij zijn we dan met tachtig personen. We steken dan samen een frietje, supergezellig! We zijn trouwens nu al bezig met een productie voor 2021, onze vereniging bestaat dan tien jaar!”, zegt de trotse voorzitter.

“De cast leeft al twee jaar naar de voorstellingen toe. Twee jaren van vooral veel repeteren, passie, geduld, maar bovenal een fantastische sfeer in de coulissen. De acteurs zijn net een grote familie. Laat dat nu het geheim zijn van een geslaagde musical.”

Reinaert

Het hoofdpersonage, Reinaert de vos, wordt vertolkt door Viktor Quataert. Hij speelt al voor de derde keer mee in een musical van Starlight Productions. “De passie voor acteren ontstond al vroeg bij het schooltoneel. Nu zit ik in mijn eerste master geneeskunde. Een goede planning in combinatie met het acteren helpt! Gedurende het hele repetitieproces heb ik me de rol van jonge Reinaert beetje per beetje eigen gemaakt. Ik heb al verschillende ‘Reinaerts’ uitgeprobeerd, maar ben toch wel trots op de manier waarop ik hem nu breng. Reinaert heeft een sluwe vindingrijkheid waarin ik me wel kan vinden. Voor ik opkom, zonder ik me wat af van de rest en herhaal ik de eerste scènes in mijn hoofd. Al verloopt niet altijd alles vlekkeloos hoor. Zonet ben ik bijvoorbeeld op het podium over een paar kippenpluimen gestruikeld; gelukkig was het vandaag generale repetitie. Of we krijgen de slappe lach. De repetities zijn fijne momenten, ze zullen me altijd bijblijven”, glimlacht Viktor.

Voorstellingen op 2, 3, 6, 8, 9 en 10 maart in CC De Branding in Middelkerke. Kinderen t.e.m. 8 jaar betalen 9 euro, volwassenen 15 euro. Tickets kunnen online besteld worden via tickets@iddelkerke.be of via cc De Branding in Middelkerke.

(RDB)

De volledige cast van de musical.
De volledige cast van de musical.© Foto LC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier