Moere Alexander D. blijft in de cel voor vier moorden

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Alexander D. met twee maanden verlengd op verdenking van de drievoudige moord in Moere en een moord in Sint-Amandsberg. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Middelkerke Man blijft in de cel voor moord in Middelkerke

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 68-jarige Middelkerkenaar met twee maanden verlengd op verdenking van moord op zijn vriendin. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Emmanuel V. bracht zijn partner met vijf messteken om het leven. De zaak kan binnenkort naar het hof van asissen verwezen worden.

Eernegem Vrouw uit Eernegem vrijgelaten voor poging gifmoord op driejarig zoontje

De Brugse raadkamer heeft een 28-jarige vrouw uit Eernegem onder voorwaarden vrijgelaten in het onderzoek naar een poging tot gifmoord op haar driejarig zoontje. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. J.G. zou het kind een dosis van de pijnstiller tramadol toegediend hebben, maar kwam snel terug op haar bekentenissen.

Lo-Reninge Geen verkiezingsborden in Lo-Reninge

Het College van Burgemeester en Schepenen van Lo-Reninge heeft beslist om geen verkiezingsborden meer toe te laten op het gemeentelijke grondgebied.

Koksijde N-VA houdt campagnedag aan de kust

Voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) begon zijn campagnedag aan de kust in Zeebrugge, hield tussenstops in Blankenberge, Oostende, Nieuwpoort, Oostduinkerke en sloot af met een conferentie in cc CasinoKoksijde voor een nokvolle zaal sympathisanten.

Heule Rigo Meersman, de pater familias van het Heulse verenigingsleven

Soms plaatst men iemand op een sokkel of vormt men voor hem een erehaag. Rigo Meersman was niet de man die dat wenste of wilde. Toch krijgt hij een lofrede, want een Heuls monument is niet meer. Rigo is op 66-jarige leeftijd overleden, zaterdag neemt Heule afscheid.

Blankenberge Wie zag Freddy Vanroy nog?

Op woensdag 17 april 2019 omstreeks 18.05 uur werd de 60-jarige Freddy Vanroy voor het laatst gezien in het treinstation van Blankenberge. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Oostende Geen redders komend paasweekend: "Zee is nog veel te koud om te zwemmen"

Redactie KW

Komend paasweekend ontvangt de kust heel wat toeristen, de verkeersstroom komt al helemaal op gang. Maar strandredders, die zullen nog niet te zien zijn. "Het water is nog te koud", verklaart An Beun, secretaris van de intercommunale strandreddingsdienst IKWV. "Wandelen en zandkastelen bouwen? Dat wel. Maar zwemmen? Eens met de voeten in het water, dat zal het maximum zijn." De eerste strandredders staan zoals elk jaar weer op 1 mei op post in Blankenberge.

Mooi weer zorgt voor verkeersproblemen op E40 richting kust

Het mooie weer en het verlengde paasweekend dat voor de deur staat, zorgen voor verkeersproblemen in de buurt van Antwerpen en op de E40 naar de kust. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. "Wie nu de baan opgaat, moet de verkeersinformatie goed in het oog houden en extra reistijd rekenen", aldus de woordvoerder. Om iets na 11.00 uur stond op de Vlaamse wegen 130 kilometer file. Dat is "uitzonderlijk veel", klinkt het.

Roeselare Mag Valerie uit Roeselare naar WK worldskills in Kazan?

Van kandidaat op de reservelijst tot een zilveren medaille. Valerie Hauspie, leerlinge uit het vijfde middelbaar schilderen en decoratiewerken in VTI Roeselare, had nooit verwacht dat ze zo ver zou geraken bij haar eerste deelname aan de Worldskills. Ze maakt kans om naar het WK in Kazan, Rusland, te gaan.

Roeselare Netwerken doen ze in Roeselare tegenwoordig in de speeltuin

Lore Dehouck en Koenraad Callaerts starten met een nieuwe manier van netwerken. Onder de naam 'Breinpiraten' organiseren ze op dinsdag 7 mei 'Anders Netwerken' op een ongewone locatie : binnenspeeltuin Miniworld in Roeselare. "Wij willen ondernemers op een speelse manier laten kennismaken met andere ondernemers."