Oostkamp

Meer nieuws uit de regio Oostkamp

Deelgemeenten

Hertsberge, Ruddervoorde, Waardamme

Anja Vandenbroucke: "Ik ben kankerpatiënt... Et alors?"

Anja Vandenbroucke: "Ik ben kankerpatiënt... Et alors?"

Oostkamp Na drie volle zalen in cc De Grote Post in Oostende gaat de succesvolle theaterproductie 'Ik ben kankerpatiënt. Et Alors?' op tournee. Volgend voorjaar komt de groep ook naar cc De Valkaart in Oostkamp. Een van de negen spelers is Anja Vandenbroucke uit Hertsberge. In 2015 werd bij haar lymfeklierkanker in de hals vastgesteld. "Als patiënt getuigen we over de ziekte maar ook over hoe kanker ons heeft gebracht waar we nu staan en hoe het voelt om in 'extra time' te leven..."

Kasteelsite Gruuthuyse geeft haar geheimen prijs

Kasteelsite Gruuthuyse geeft haar geheimen prijs

Oostkamp Op zondag 5 mei verschijnt voor het eerst een publicatie over het Oostkampse kasteel Gruuthuyse dat al sinds de 16de eeuw eigendom is van dezelfde adellijke familie. Het rijkelijk geïllustreerde boek wordt uitgegeven door de Oostkampse Heemkundige kring. Vier jaar lang werkten diverse auteurs mee op basis van de lokale geschiedenis, de familiegeschiedenis d' Ursel, kunst- en bouwgeschiedenis en hun kennis over historische tuinen en parken.

Jonge werknemers uit Moerbrugge aan de slag om het vak te leren kennen

Jonge werknemers uit Moerbrugge aan de slag om het vak te leren kennen

Oostkamp Elk jaar opnieuw worden zesdeklassers uit de lagere school voorbereid op het middelbaar onderwijs en krijgen ze al de kans om enkele beroepen te leren kennen. De ene school trekt naar het Beroepenhuis in Gent, een andere school bezoekt een doebeurs of nodigt mensen uit om in de klas te vertellen over hun job. In vrije basisschool De Vaart deed men het andersom. De kinderen van de zesde klas trokken op dinsdag- en donderdagvoormiddag zelf de boer op, om het beroep van hun dromen te proeven en uit te testen bij een lokale zelfstandige of bedrijfsleider.