Zesduizend enthousiaste festivalgangers voor Land of Love

Vooral 's avonds bood het hoofdpodium een schitterende aanblik. © Foto JS
Johan Sabbe

Zesduizend mensen genoten zaterdag van de uitverkochte tweede editie van dancefestival Land of Love in Torhout. De lange wachtrijen zorgden voor ergernis bij de aanwezigen, maar dat kon het feestje niet vergallen.

Enkele dagen voor het festival dreigden donkere wolken het feest te zullen verpesten – letterlijk, want er werd regen voorspeld. Maar als bij wonder bleef het zaterdag de hele dag droog en brak in de namiddag de zon zelfs volledig door. Het geluk van het organiserende trio Frederick Muys, Emma Couvreur en Frederik Desmet kon niet op.

Kasteel baadt in zee van licht en vuur

Het thema van het festival luidde Kasteel van de Liefde. Het gigantische hoofdpodium was dan ook als een burcht opgebouwd. Met tijdens de dj-sets constant animatie door circusartiesten, krachtpatsers, danseressen, vreemde creaturen en sierlijke dames die op grote hoogte halsbrekende toeren uithaalden.

Van zodra de duisternis viel, bood het kasteel een nog mooiere aanblik met een zee van licht en vuur, zeepbellen, papiersnippers en noem maar op. Je zou er bijna bij vergeten dat het festival op de eerste plaats om muziek draaide, gebracht door zo’n vijftig dj’s. Die speelden uiteraard niet allemaal op het hoofdpodium. Er stonden ook vier grote tenten opgesteld waarin telkens sets in een bepaald genre gedraaid werden.

Het ging er tijdens het festival gemoedelijk aan toe.
Het ging er tijdens het festival gemoedelijk aan toe.© Foto JS

Betaalsysteem zonder cash niet vlekkeloos

Of er dan geen schoonheidsfoutjes te bespeuren vielen? Toch wel. Aan de cashless kassa’s was het bij momenten heel lang aanschuiven. Het digitale systeem om geld op een polsbandje te plaatsen en daarmee zonder cash te betalen, verliep stroef. Ook aan de bars was het soms lang aanschuiven en dat er 2 euro moest betaald worden om toegang te krijgen tot de toiletten, viel niet bij iedereen in goede aarde.

Land of Love verliep zonder incidenten en lokte opvallend veel mensen uit de eigen regio. Dat bewijst dat Torhout blijft snakken naar een eigen muziekfestival en blij is dat er op dat vlak weer beweging is gekomen.

(JS/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier