Zaak PVDD: al klachten in 1995 bij aanstelling als hoofdredacteur Het Nieuwsblad

20/04/12 om 17:03 - Bijgewerkt om 17:03

Bron: Kw

Pol Van Den Driessche kreeg bij z'n aanstelling als hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, in 1995, twee adjunct-hoofdredacteurs naast zich, omdat de directie van krantengroep VUM toen al weet had van klachten over ongewenste intimiteiten. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen. Verschillende vrouwelijke redacteurs zouden bezwaar gemaakt hebben tegen z'n aanstelling als chef van de krant, en daarom kreeg de directie het advies om een mannelijke én vrouwelijke adjunct-hoofdredacteur aan te stellen.

"De adviesraad die namens de redactie van De Standaard en Het Nieuwsblad destijds de directie van de VUM moest adviseren over de aanstelling van een nieuwe hoofdredacteur voor Het Nieuwsblad heeft wel degelijk klachten van vrouwelijke redacteurs gekregen over ongewenst seksueel gedrag van toenmalig kandidaat-hoofdredacteur Pol Van Den Driessche." Dat staat in een mail die o...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!