Wonen in Woestenhof is verboden vanaf 2030

Redactie KW

In Westouter is er ongerustheid ontstaan bij de bewoners van het Woestenhof. De gemeente Heuvelland heeft het domein ingekleurd als recreatiegebied, waardoor het permanent wonen er moet uitdoven tegen 2030. De vaste bewoners hebben het nieuws moeten vernemen uit de krant en zijn daar niet gelukkig om.

In de jaren 60 doken de eerste vakantiehuisjes op aan de Schomminkelstraat in Westouter. Het domein Woestenhof telt vandaag 50 huisjes, een twintigtal daarvan zijn permanent bewoond. Jarenlang was er een gedoogbeleid, maar vanaf 1 januari 2030 is het verboden hier nog permanent te wonen. Recreatiedomein of vakantiedorp, de bewoners van het Woestenhof vallen compleet uit de lucht.

Leegstaande huizen

Immobilïenmakelaars vragen tot 100.000 euro voor één vakantiehuisje in het Woestenhof. De leegstaande huizen raken moeilijk verkocht. En met het uitdoven van de woonfunctie zullen de huisjes zeker zakken in waarde. Op lange termijn wil Westouter alleen nog bewoning toelaten aan de kant van de Schomminkelstraat.

De huidige vaste bewoners van het Woestenhof overwegen alvast om een advocaat in te zetten. Al hebben ze nog even de tijd want ze kunnen er dus nog blijven wonen tot 2030. De gemeente Heuvelland plant wel nog overleg met de bewoners van het Woestenhof. (LD)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier