WILOO dient klacht in na stunt Tom Waes op luchthaven Oostende

Redactie KW

De vzw WILOO, die opkomt voor de belangen van de omwonenden van de Oostendse luchthaven, gaat een klacht indienen en een onderzoek vragen naar een stunt van Tom Waes. Die vloog voor zijn programma Tomtesterom met een Boeing 737 van Zaventem naar Oostende.

Waes zou een opleiding van slechts enkele maanden achter de rug hebben gehad en op de luchthaven van Oostende zesmaal een zogenaamde touch and go hebben uitgevoerd, waarbij het vliegtuig heel even de landingsbaan raakt en daarna meteen weer opstijgt. Dat gebeurde met een vliegtuig van de Oostendse touroperator Jetair.

Vliegende bom

“Gevaarlijk stuntwerk boven onze hoofden”, zegt WILOO. “Een volgetankte B737 wordt voor ons in zo’n geval een grote vliegende bom, daar doet men geen elementaire (stunt)opleidingen mee, en zeker niet boven dichtbevolkte gebieden.” De vereniging zal in elk geval klacht indienen bij de bevoegde instanties.

Wathelet moeit zich

Intussen heeft staatssecretaris voor mobiliteit Melchior Wathelet al laten weten dat de stunt, ook al is die legaal, niet zonder gevolg kan blijven. Het Directoraat-Generaal van de luchtvaart onderzoekt de zaak nu.

WILOO dient klacht in na stunt Tom Waes op luchthaven Oostende

Bekijk hier de reportage

(BELGA)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier