Water loopt binnen in huizen in Brugge na foutje tijdens dakwerken

De huisvestingsmaatschappij is momenteel ter plaatse en zoekt naar een oplossing © MM
Redactie KW

In de Blekkaard in Assebroek bij Brugge loopt het water momenteel binnen in zeven huizen door een foutje tijdens dakwerken. De aannemer had een voorlopig damscherm gebrand, maar die bleek niet bestand tegen de hevige regenval van afgelopen nacht.

Het water stroomt al sinds deze nacht binnen in zeven huizen in de Brugse woonwijk. Sinds enkele weken is de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo daar bezig aan renovatiewerken aan het dak. “De oude afbouw wordt momenteel afgebroken”, zegt projectleider Marc Staelens.

“De aannemer heeft deze week een voorlopig damscherm gebrand, maar die blijkt niet bestand tegen de regen. Het water loopt via enkele plaatsen toch binnen. Er zijn al werkmannen opgetrommeld om alles zo snel mogelijk te dichten. De komende dagen zullen we bekijken of er echt sprake is van een echte fout.”

Voor de bewoners is dat een magere troost. Zij zien het water al uren binnen lopen. Volgens hen gaat het om prutswerk. “De schade is groot”, zegt Steven, één van de slachtoffers. “De muren zijn op diverse plaatsen doordrongen van het vocht. Ook mijn toilet loopt helemaal onder.” In zes andere huizen klinkt hetzelfde verhaal. Het is voorlopig behelpen met emmers en hopen dat het snel stopt met regenen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier