Voormalig burgemeester van Torhout Carlos Daled in alle stilte overleden

© Johan Sabbe
Redactie KW

Op vrijdag 22 juni is in Torhout Carlos Daled overleden, de man die van 1977 tot en met 1982 als lid van de socialistische partij burgemeester van Torhout is geweest. Het vrijzinnige afscheid en de crematie hadden in intieme kring plaats.

Carlos Daled werd op 12 april 1937 in Brugge geboren. Hij was de weduwnaar van Rolanda Desiron. Hij laat een dochter Tania en een kleinzoon Lars Blieck na. Hij woonde sinds vele jaren in de Koolskampstraat in Torhout. Carlos heeft als regent Frans zijn hele onderwijsloopbaan lesgegeven aan het plaatselijke KTA. Hij was voorts een gedreven politicus en een overtuigde socialist. In de legislatuur 1977-1982, toen de socialisten samen met de partij Vernieuwing van wijlen Julia Borny-Rosseel aan de macht waren en de CVP naar de oppositie verdrongen, stond Daled bekend als de burgemeester op de fiets, want hij heeft nooit een auto gehad, laat staan bestuurd. Bij ministerieel besluit van 2 juni 2005 werd Carlos Daled tot ereburgemeester van de stad uitgeroepen.

Volgens de nadrukkelijke wens van de overledene hebben het vrijzinnige afscheid en de crematie in intieme kring plaatsgehad in het crematorium De Blauwe Toren in Brugge, waarna de as-uitstrooiing op de Torhoutse begraafplaats De Warande volgde. Het voorstel van het stadsbestuur om de overledene in de hal van het stadhuis op te baren, werd door de familie afgewezen.

(JS)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier