Vlaamse Filmprijzen herdoopt tot Ensors

Redactie KW

De Vlaamse Filmprijzen krijgen vanaf dit jaar een eigen naam. Filmfestival Oostende brengt met ” De Ensors” een hulde aan de Oostendse grootmeester in de schilderkunst. Zijn unieke stijl en maskers plaatsen Ensor bij de avant-garde, een kunststroming die voortdurend streeft naar vernieuwing. Deze vernieuwing vinden we ook terug in de Vlaamse film.

De Vlaamse Filmprijzen zijn dit jaar aan hun derde editie toe en huldigen de vele Vlaamse producties die ons land rijk is. De prijzen worden uitgedeeld in volgende categorieën: Beste film, Beste regie, Beste scenario, Beste acteur/actrice, Beste acteur/actrice in bijrol, Beste debuut, Beste D.O.P, Beste muziek, Beste montage, Beste kostuum en Beste art direction. De nominaties worden bekend gemaakt tijdens de persconferentie op donderdag 9 augustus. Het gala vindt plaats op zaterdag 15 september in Kursaal Oostende.

Dit jaar wordt de competitie ook uitgebreid naar Vlaamse kortfilms, in de categorieën fictie en animatie en Vlaamse documentaires. Met de uitbreiding van de prijzen onderstreept Filmfestival Oostende haar steun aan Talent van Eigen Bodem. De prijzen voor beste kortfilm en documentaire worden uitgereikt op vrijdag 14 september 2012 tijdens de dag van het Filmberoep.

(N.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier