Vier Zuid-West-Vlaamse brouwers streven naar Europese erkenning

Redactie KW

Na de Vlaamse erkenning als streekproduct kiezen de vier Zuid-West-Vlaamse brouwers van roodbruine bieren ervoor om ook voor een Europese erkenning te gaan. Op die manier hopen ze vooral in het buitenland nog meer voet aan de grond te krijgen. Het initiatief komt van brouwerij Rodenbach. Vrijdag werd het dossier officieel ingediend.

De vier brouwerijen die elkaar gevonden hebben zijn brouwerij Rodenbach uit Roeselare, Verhaeghe uit Vichte, Bavik uit Bavikhove en Bockor uit Bellegem. Vier producenten van roodbruine bieren die eerder al een Vlaamse erkenning als streekproduct kregen. Het initiatief hiervoor kwam van eerstgenoemde. “Het grote voordeel van een Europees label is dat het erkenning en bescherming biedt aan de producent”, horen we bij de brouwers.

“De bescherming bestaat erin dat de producent een intellectueel eigendomsrecht verwerft over zijn product”, horen we bij Jan Toye van PALM Breweries. De erkenning levert ook heel wat commerciële voordelen op. De consument krijgt immers garantie op kwaliteit en oorsprong en dat weten ze. “We hopen op deze manier vooral in het buitenland een stuk steviger te staan”, stipt Jean Vander Ghinste, gedelegeerd bestuur van Bockor, nog aan.

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier