Vernieuwd vtbKultuur draagt bij aan Torhouts festival Kadans

09/08/18 om 10:09 - Bijgewerkt om 10:06

Op zondag 12 augustus om 15 uur in een grote tent naast de Sint-Jozefskerk in Wijnendale-Torhout heeft de 31ste editie van Kadans plaats, het tweejaarlijkse wereldfestival voor dans en muziek. Opmerkelijk: dit jaar worden enkele randactiviteiten gedragen door de vernieuwde Torhoutse afdeling van vtbKultuur.

Vernieuwd vtbKultuur draagt bij aan Torhouts festival Kadans

Het nieuwe bestuur van vtbKultuur Torhout met v.l.n.r. Tine Vandenaweele, Raphaelita Irving en Tanya Meeuws. © Foto JS

Zes internationale groepen treden op. Ze komen uit Colombia, Ecuador, India, Macedonië, Polen en het eigen Vlaanderen, met name Danspas uit Wijnendale. De algemene toegangsprijs bedraagt 10 euro, al betalen jongeren van 12 tot 18 jaar maar 5 euro en komt iedereen onder de 12 jaar er gratis in. Voor tickets: www.ka-dans.be.

Dames met een passie voor Jamaica

Het vernieuwde vtbKultuur Torhout, dat zich voortaan Woodland Vibes noemt, bestaat uit Raphaelita Irving, Tanya Meeuws en Tine Vandenaweele. Laatstgenoemde is tevens de schragende kracht van het nieuwe organisatiecomité van Kadans. De drie dames zijn gepassioneerd door dans, muziek en... Jamaica. Dat weerspiegelt zich in hun eerste activiteiten, die ze tijdens Kadans gestalte geven. In het najaar pakken ze dan nog uit met een avondje rum proeven en een Jamaicaanse kookcursus.

In het kader van Kadans zet vtbKultuur zijn schouders onder de zogenoemde streetparade van zaterdag 11 augustus. Om 13.45 uur is het daarvoor verzamelen geblazen in de Stationsstraat in Torhout. Iedereen mag gratis komen meedansen in de kleurrijke internationale mensenmassa. Bij de aankomst op de Markt brengen de buitenlandse groepen elk een dansje, waarna zij officieel ontvangen worden door burgemeester Kristof Audenaert. De bestuursleden Raphaelita en Tanya van Woodland Vibes zullen de groep op sleeptouw nemen en iedereen die wil aansluiten, hetzelfde dansje aanleren. Beiden hebben grote ervaring in de danswereld.

Cultuurmarktje en galavoorstelling

Op zondagnamiddag 12 augustus vanaf 15 uur, tijdens het eigenlijk festival in Wijnendale, is vtbKultuur opnieuw van de partij, dit keer met een stand op het cultuurmarktje van Kadans. De dames tonen er wat ze met Woodland Vibes allemaal te bieden hebben.

Op maandag 13 augustus om 20 uur werken ze mee aan de organisatie van de galavoorstelling met de dansgroepen in het Torhoutse cultuurcentrum de Brouckere. De prijs van de tickets is dezelfde als voor de zondagse voorstelling in de tent.

Op dinsdag 14 augustus om 14 uur ten slotte is er in de feesttent dan nog de seniorenvoorstelling met koffie en gebak. De toegangsprijs bedraagt 10 euro, alles inbegrepen.

vtbKultuur is een Vlaamse, sociaal-culturele en pluralistische vereniging met zo'n 150 vrijwilligersgroepen in Vlaanderen en Brussel. Ze brengt mensen samen om van cultuur te genieten.

www.vtbkultuur.be/torhout-woodland-vibes

.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!