Zone 30 moet weer aangepast worden in Westvleterendorp

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond stond nog maar eens de invoering van de zone 30 in Westvleterendorp op de agenda. In de gemeenteraden van september en oktober van vorig jaar werd akkoord gegeven tot invoering van een ruimere zone 30 in Westvleterendorp.

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP): “De beslissing van de gemeenteraad van 23 oktober 2017 met het aanvullend reglement ‘Westvleterendorp zone 30’ werd overgemaakt aan de Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse Overheid. Hierop kregen we een negatief advies. Met als reden dat de zone 30 niet plots kan beginnen vanuit zone 70 komende vanuit de richting Poperinge in de Eikhoekstraat. Daarom dient de zone 30 ingevoerd te worden vanaf het kruispunt met de Krombekestraat in plaats vanaf de Eikhoekstraat (gewestweg N 321) ter hoogte van de asverschuiving bij kilometerpunt 8.”

Dit aanvullend reglement dient dan opnieuw overgemaakt te worden aan de Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse Overheid. Als dit dan goedgekeurd is, zal het Agentschap Wegen en Verkeer zorgen voor de nodige en aangepaste signalisatie.

“Eerder was er ook al kritiek op het feit dat de zone 30 te lang zou zijn, en geen effect meer zou hebben”, aldus nog de burgemeester.

(AHP-Foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier