Zelfrijdende busjes voor Kortrijk? Interessant, maar voorlopig nog te klein

08/06/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 16:02

Rijden er binnen afzienbare tijd zelfrijdende, elektrische busjes rond in Kortrijk? Het kan: burgemeester Vincent Van Quickenborne bezocht in Lyon het bedijf Navya, dat dergelijke voertuigen ontwikkelt en maakt. "Autonome, elektrische bussen zijn de toekomst", aldus de burgemeester. "Al ben ik nog niet overtuigd: de capaciteit moet een stuk groter." Toch wil hij een proefproject op poten zetten.

Op uitnodiging van Mark Pecqueur trok Vincent Van Quickenborne (Open VLD) dinsdag naar Lyon. Die eerste is onderzoeksleider en docent aan de hogeschool Thomas More en een autoriteit wat betreft automotive. Het werkbezoek stond volledig in het teken van autonome (zelfrijdende), elektrische busjes. Het bedrijf Navya ontwikkelt en produceert die. In de voormiddag kon de Kortrijkse burgemeester de fabriek zelf bekijken, na de middag trok hij naar de huidige uitgaansbuurt van Lyon, waar twee dergelijke busjes langs het water rijden. Het bezoek werd afgesloten met een kort bezoekje aan het service center van Navya. Wij waren ook van de partij.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!