Yassine El Ghanassy krijgt mildere straf na verzet

© BELGA
Redactie KW

Profvoetballer Yassine El Ghanassy (27) heeft verzet aangetekend tegen zijn verstekveroordeling door de Brugse politierechtbank. Tijdens zijn rijverbod van negen maanden zal zijn voertuig geïmmobiliseerd worden, terwijl bij verstek de verbeurdverklaring van de Porsche was uitgesproken. Ondanks een ingetrokken rijbewijs reed de flankaanvaller 105 kilometer per uur in de bebouwde kom.

Op 21 september 2016 werd El Ghanassy in de Stuiverstraat in Oostende geflitst aan een snelheid van 105 kilometer per uur, terwijl 50 de maximumsnelheid is. Bovendien bleek het rijbewijs van de toenmalige speler van KV Oostende al ingetrokken na een vorige veroordeling. Ook de opgelegde rij-examens had hij nog niet opnieuw afgelegd. De ex-international liep in het verleden al dertien veroordelingen op voor de politierechtbank.

De Brugse politierechter veroordeelde Yassine El Ghanassy voor de snelheidsovertreding tot een geldboete van 600 euro en drie maanden rijverbod. Voor het rijden ondanks zijn ingetrokken rijbewijs en voor het niet afleggen van de examens kreeg hij telkens 3.000 euro boete en een rijverbod van drie maanden. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, moet hij opnieuw een theoretisch en een praktisch rij-examen afleggen. Daarnaast zal een dokter hem medisch en psychologisch moeten onderzoeken.

Na verzet werd de totale boete van 6.600 euro vrijdag teruggebracht tot 3.600 euro. Ook van een verbeurdverklaring is geen sprake meer. Het voertuig van El Ghanassy zal tijdens zijn rijverbod wel geïmmobiliseerd worden, bijvoorbeeld met een wielklem. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, zal de voetballer wel nog steeds moeten slagen voor zijn rij-examens en de medische en psychologische testen. Yassine El Ghanassy ruilde afgelopen zomer KV Oostende in voor FC Nantes in de Franse Ligue 1.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier