Willy Naessens gezicht van campagne voor verkeersveiligheid van ruiters

© GF
Redactie KW

Ondernemer Willy Naessens is het gezicht van een nieuwe campagne die automobilisten sensibiliseert over de risico’s die voertuigen inhouden voor ruiters op de openbare weg. Onder de slogan ‘Paard op de baan? Kalm aan!’ vraagt PaardenPunt Vlaanderen bestuurders traag te rijden wanneer ze een paard kruisen.

De organisatie verwijst naar cijfers van de federale politie waaruit blijkt dat in 2017 bijna 40 ruiters gewond werden bij een ongeval. Dat is maar een deel van het aantal ongevallen, omdat de politie een ruiter die van zijn paard valt niet registreert als verkeersongeval. PaardenPunt Vlaanderen voerde onlangs een enquête uit in de paardensector. Bijna iedereen (97 procent) van de 490 bevraagde respondenten vraagt bijkomende sensibilisering. Ook zijn de verkeersregels bij bestuurders en ruiters onvoldoende gekend.

Er komt een promotievideo met Willy Naessens en zijn vrouw Marie-Jeanne en een drukkerij zal speciale fluohesjes verspreiden met de slogan ‘Paard op de baan? Kalm aan!‘. Ook bumperstickers, posters en spandoeken worden in omloop gebracht. De vereniging maakt ook werk van een brochure waarin de verkeersregels voor zowel bestuurders als voor ruiters worden opgelijst.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier