Wilde achtervolging op A19 eindigt aan politiebureau

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 49-jarige man uit Wevelgem werd door de rechter in Ieper veroordeeld tot een vijf maanden cel met uitstel na een geval van verkeersagressie. De beklaagde achtervolgde iemand op de A19 tussen Kortrijk en Ieper en deed daarbij aan bumperkleven. Zonder het te beseffen, eindigde zijn dolle rit aan het politiekantoor.

De feiten speelden zich af op 9 december 2017. H., die van een kerstfeestje kwam met collega’s, achtervolgde zijn slachtoffer tot in Ieper. Hij haalde daarbij plots in en remde kort. Toen de automobilist stopte en uitstapte uit zijn wagen, kreeg hij van H. een duw en een slag. Wat de agressieveling niet wist, was dat het slachtoffer halt had gehouden aan het politiekantoor van Ieper. Camera’s registreerden de schermutseling. Ook bleek dat de agressieveling te veel had gedronken.

Voor de verkeersagressie kreeg de Wevelgemnaar een celstraf van vijf maanden en een geldboete. Voor het te diep in het glas kijken, kreeg de man nog eens een rijverbod van een maand. De raadsman van H. zei dat zijn cliënt een eenzaat is die uit de bocht durft te gaan als hij heeft gedronken. “Die man heeft structuur nodig“, aldus nog zijn advocaat. Wellicht daarom dat de rechter hem een aantal voorwaarden oplegde.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier