Wevelgems stadsbestuur bevraagt inwoners over mobiliteit

Wevelgem nodigt de inwoners uit om mee te denken over hoe mobiliteit moet georganiseerd worden. © SLW
Redactie KW

Het gemeentebestuur nodigt de inwoners uit om mee te denken over hoe de mobiliteit in de gemeente moet georganiseerd worden. Dat doen ze via een online bevraging en via een dialoogsessie op 29 maart.

Vele Vlaamse gemeenten, ook Wevelgem, worstelen met mobiliteit. Te veel wagens, te weinig parkeerplaatsen, te veel ongezonde lucht, te weinig fietspaden… Iedereen heeft er een mening over. Daarom ook dat zowat alle partijen het mobiliteitsprobleem met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen hoog op de agenda plaatsen.

Hoe lossen we dit probleem op in groot Wevelgem? De gemeente polst naar de mening van de inwoners via een online bevraging op www.mobiliteitsplan.wevelgem.be. De bevraging wil meer te weeg brengen dan enkel het in beeld brengen van de probleempunten, iedereen staat wel ergens te lang aan te schuiven of kruipt dagelijks door een te nauwe straat. Het gaat ook over hoe we ons zullen verplaatsen in de toekomst, en wat de mening is over bestaande initiatieven rond autominderen.

“We moeten beseffen we niet alles tegelijk kunnen hebben”, verduidelijkt schepen van mobiliteit Marie De Clerck. “Veiliger, rustiger en groenere straten en tegelijk vlotter verkeer. Er dienen keuzes gemaakt te worden. Niet in iedere straat kan langs beide zijden geparkeerd worden, en niet iedereen kan de auto laten staan.”

Naast de online bevraging worden de inwoners ook uitgenodigd om deel te nemen aan een dialoogsessie met de gemeente en intercommunale Leiedal op donderdag 29 maart in de Porseleinhallen. Je kan er doorlopend terecht tussen 16 en 20 uur. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier