Wevelgem plaatst trajectcontrole op dichtgeslibde weg

27/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 26/04/18 om 14:37

De opvallend grote trajectcamera's in de Kortrijkstraat zorgen voor verbazing bij heel wat chauffeurs. De gemeenteraad besliste bovendien om extra omgevingscamera's te installeren. Tijd om eens de situatie te dichtbij te bekijken en na te gaan of we zo stilletjes aan niet kunnen spreken van een camerawildgroei. Integendeel, zo blijkt, want het gemeentebestuur wikt en weegt zorgvuldig waar die extra ogen het nuttigst zijn.

"Momenteel hangen er drie omgevingscamera's in Wevelgem", zegt burgemeester Jan Seynhaeve. "Aan de ingang van de Porseleinhallen, aan het Cultureel Centrum en aan de fietsenstallingen bij het station. Heel concreet zijn dat plaatsen waar het uitgangsleven zich concentreert en waar het aantal fietsdiefstallen het grootst is. Er komen weldra drie extra omgevingscamera's op locaties waar het potentieel druk kan zijn." Die plaatsen zijn buiten aan het administratief centrum met zicht op de parking van het zwembad, op de parking aan de overzijde van de N8 en aan jeugdhuis Ten Goudberge.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!