Weststraat in Blankenberge wordt deels fietsstraat

"De Weststraat wordt ter hoogte van de scholen een fietsstraat en er komt ook een verticale tuin", kondigt schepen Patrick De Klerck aan. © WK
Redactie KW

De Weststraat in Blankenberge wordt ter hoogte van de scholen omgevormd tot een fietsstraat waar de autobestuurders fietsers niet langer zullen mogen inhalen.

De schoolomgeving moet zo een stuk veiliger worden. “Fietsers zullen er centraal op de weg kunnen fietsen, op comfortabel asfalt. De auto’s blijven welkom, maar zullen hun snelheid dus moeten aanpassen”, zegt schepen van Openbare Werken Patrick De Klerck (Open VLD). Dat centraal gedeelte voor de fietsers zal volgens De Klerck ook afgescheiden worden door middel van haagjes. “En tevens voorzien we ter hoogte van het kruispunt met de Molenstraat een groenwand of verticale tuin. Op een aantal plaatsen worden laad- en loszones ingericht”, klinkt het.

Op 22 en 23 augustus zullen er door de nutsmaatschappijen al proefboringen uitgevoerd worden in de Weststraat ter hoogte van het kruispunt met de Van Maerlantstraat. De eigenlijke wegen- en rioleringswerken zullen in twee fases verlopen: het eerste gedeelte, tussen de Molenstraat en de Weststraattrap, in de eerste helft van 2019 en het tweede gedeelte, van de Molenstraat tot de Van Maerlantstraat van 1 juli 2019 tot 30 juni 2020. Ook een gedeelte van de Van Maerlantstraat wordt vernieuwd.

De totale kostprijs van de wegen- en rioleringswerken bedraagt 2,3 miljoen euro.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier