Westkerksestraat in Oudenburg is opnieuw open voor het verkeer

© (LIN)
Redactie KW

Zopas werd de Westkerksestraat open gesteld voor alle verkeer. Een hele opluchting voor bewoners, handelaars, stad en al wie stiekem toch al doorreed.

De werken zijn nog niet volledig af, maar er is wel doorgaand verkeer mogelijk. Alle omleidingen omwille van dit werk zijn daarmee ook ten einde. Wat moet nog gebeuren is:

Afwerking van de voet- en fietspaden tussen het Bombeuregeleed en de brug. Na inspectie werd aan de aannemer opdracht gegeven enkele stroken bij te werken of opnieuw aan te leggen wegens onvoldoende kwalitatief uitgevoerd;

De plaatsing van een omheining en verharding rond het nieuwe pompstation ter hoogte van de Merelstraat;

De opbraak van het oude pompstation aan het Bombeuregeleed. De oude dekplaat van het pompstation wordt hier afgenomen om het nieuwe fietspad volledig door te kunnen trekken.

Dat maakt dat fietsers langs beide zijden nog niet over de volledige lengte van het fietspad kunnen. Het is dan ook nodig om daar tot eind volgende week de aanwijzingen ter plaatse te volgen en tussen witte lijnen en berm te blijven. Tussen brug en de Nieuwstraat wordt voor hen voorlopig ook zone 30 aangehouden.

Wet van Murphy

Toch heeft de wet van Murphy voor de zoveelste keer toegeslagen: de regenval van vorige nacht en een defecte belijningsmachine zorgden er voor dat de afwerking van de belijning niet volgens planning verliep. Lijnen zetten op een weg die niet volstrekt droog is, kan niet. De belijning wordt volgende maandag verder afgewerkt.

De Lijn hervat haar normale dienstregeling langs de weg al vanaf morgen zaterdag. Zo zal lijn 21 richting Eernegem niet meer door Ettelgem en Roksem rijden, maar opnieuw de Westkerksestraat aandoen. De komende weken volgt nog verdere afwerking en signalisatie.

Er volgt geen officiële opening, maar de plaatselijke handelaars vieren zaterdag de heropening van hun straat met hun klanten.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier