West-Vlaamse primeur: camera betrapt vrachtwagens die plaatselijk verkeer negeren

De meetinstallatie in de Hoogstraat. © CLY
Redactie KW

Vrachtwagenchauffeurs die het reglement ‘alleen plaatselijk verkeer’ aan hun laars lappen, moeten voortaan goed uit hun doppen kijken in Oostrozebeke.

Vrachtwagens die voortaan vanuit Ingelmunster richting Wielsbeke rijden, het plaatselijk verkeer negeren en gewoon doorrijden zonder er te moeten zijn, kunnen voortaan een forse boete oplopen. De politiezone Midow heeft in de Hoogstraat ter hoogte met het kruispunt met de Meulebekesteenweg een eerste installatie met camera neergepoot die elke vrachtwagen filmt tot aan de tweede installatie in de Wielsbekestraat ter hoogte van het kruispunt met de Rozenbergstraat.

Zo zal er nagegaan worden welke vrachtwagens er doorrijden zonder dat ze in die zone moeten zijn. Dat zal gebeuren door een berekening van de duur die ze erover doen tussen de twee meetpunten. Wie niet langs het traject moest zijn, gewoon doorrijdt en dus het reglement ‘alleen plaatselijk verkeer’ aan zijn of haar laars lapt, is er voortaan aan voor de moeite.

Burgemeester Karl De Clerck: “Met deze installatie is het de bedoeling om elke vrachtwagen die de dorpskom binnenrijdt te registreren en de tijd te meten die het voertuig erover doet. Wie voortaan het reglement van plaatselijk verkeer negeert, wordt beboet. De installatie zelf wordt gehuurd door de politiezone Midow. Het gaat om een proefopstelling die zes maanden zal duren. Oostrozebeke krijgt hierin de primeur.”

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier