Wervikse basisschool De Graankorrel zet met banner fluohesjes in de kijker

De leerlingen van De Graankorrel toonden in de Week van de Veiligheid het belang van de fluohesjes aan. © MPM
Redactie KW

Met een ludieke banneractie wil basisschool De Graankorrel de leerlingen, maar ook de ouders, grootouders en sympathisanten warm maken zich zichtbaar en veilig in het verkeer te begeven.

Via de banner zet men de fluohesjes, maar tevens ook de fietshelm eens in de kijker. De actie werd maandagmorgen op gang getrokken aan de vestiging in de Magdalenastraat. De andere locaties in Wervik, Geluwe en Kruiseke volgen in de loop van deze week.

“Onze scholengemeenschap zet sterk in op de zichtbaarheid tijdens de donkere maanden van het jaar”, zegt coördinerend directeur Christophe Verleene. “Het belang om de verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen bij de schoolgaande jeugd en hun ouders is van onschatbare waarde. Onze preventieadviseur Christof Verschaete maakt van verkeersveiligheid dan ook een statement.”

“Zo heeft hij reeds heel wat acties op zijn naam staan die daaraan een steentje bijdragen. Christof wil nu nog een stapje verder gaan door via zijn nieuwe actie de leerlingen maar ook de ouders en anderen te mobiliseren zich zichtbaar op te stellen op de openbare weg. Samen met de kinderen proberen we de ouders ook mee te nemen in dit gebeuren. Als we de ouders zover krijgen de fluohesjes en fietshelm ook te laten gebruiken, dan kunnen we spreken van een groot succes.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier