Werken van start in tweede deel Ieperstraat

We zien schepen Stragier in de Ieperstraat die zopas werd opengebroken. © EF
Redactie KW

Deze week is in de Ieperstraat gestart met de volgende fase in de wegeniswerken. “De derde fase van de werken is het gedeelte in de Ieperstraat vanaf de Bossenstraat tot de Staanijzerstraat”, aldus schepen van Openbare Werken Hilde Stragier.

De werken in Wijtschate zijn van start gegaan na het bouwverlof vorig jaar. “Alles verliep op schema”, stelt Hilde Stragier (Gemeentebelangen). “Zelfs toen we onze verantwoordelijkheid opnamen om een deel in de Wijtschatestraat terug op te breken en aan te passen aan de voetpaden en dorpels, werd de timing goed gerespecteerd. Nu ruim een jaar later zit er een kleine verschuiving in qua timing, wat niet abnormaal is bij dergelijke grote werken.”

“We zitten met een kleine verschuiving qua timing, maar dat is normaal bij dergelijke werken”

De aanpak van het Sint-Medardusplein, de Vierstraat en de Staanijzerstraat staat gepland aansluitend op de huidige werken. Tegen de zomer van 2020 moet alles afgewerkt zijn. De werken werden opgestart in de Wijtschatestraat. Voor een aantal bewoners ligt de snelheid van de auto’s daar nu te hoog. Eerder kaartte een lezer van deze krant dit probleem aan en sprak hij over “de autosnelweg van Wijtschate”. Raadslid Dirk Baekelandt (Gemeentebelangen) geeft mee dat er nagedacht wordt over een verkeersveiligere Wijtschatestraat. “Er is eerst een snelheidsmeter geplaatst om aan te duiden waar de woonzone begint. En binnenkort zullen we een voorlopig poorteffect installeren. Dat kan door een wegversmalling. Na evaluatie dan zullen we een blijvend poorteffect plaatsen en de flitspaal zal er blijven staan. Maar dan wel aan een controle van 50 kilometer per uur.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier