Werken op de markt van Tielt starten twee weken later dan gepland

Foto LVA
Lieven Vancoillie

Pas na de herfstvakantie start een aannemer aan de herstellingswerken van de natuursteenverharding op de Markt. Die zouden eerst op maandag 23 oktober beginnen.

De derde fase (na delen in de Kerkstraat, Krommewalstraat, Tramstraat, Sint-Janstraat en Ieperstraat) van de herstellingswerken van de natuursteenverharding op de Markt begint twee weken later dan gehoopt. “Vanaf maandag 6 november tot en met vrijdag 24 november zal de aannemer op de Markt aan het werk zijn, rond de hallentoren, en daarbij worden ook de verbindingen naar de Nieuwstraat en de Hoogstraat meegenomen”, duidt Veerle Vervaeke, schepen van openbare werken.

De termijn van drie weken is nodig voor de herstellingswerken zelf, en ook voor de uithardingstermijn van de voegmortel. “Er worden ook nieuwe grondhulzen voor wegneembare paaltjes in de rijweg nabij de hallentoren geplaatst, wordt nog de andere helft van het zebrapad op het einde van de Bruggestraat vernieuwd en zijn er nog extra plaatselijke herstellingen op de rijweg zelf.”

Geen verkeer over de Markt

In de werfzone wordt geen enkel verkeer toegelaten. “Het verkeer uit de Kortrijkstraat moet verplicht naar de Ieperstraat rijden”, aldus Veerle Vervaeke. “Vanuit de Bruggestraat verplicht rechtsaf naar de Ieperstraat.” De verbinding tussen de Nieuwstraat en de Hoogstraat blijft wel open en bereikbaar. De Krommewalstraat is nog altijd ontoegankelijk door rioleringswerken. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier