Werken in de Kanunnik Andriesstraat in Ruddervoorde

© GS
Redactie KW

In de Kanunnik Andriesstraat in Ruddervoorde, een verbindingsweg tussen de Torhoutsestraat en de Sijslostraat zijn tijdens de tweede week van Januari ingrijpende werken gestart.

In een eerste fase zijn de gemeentelijke diensten gestart met de volledige heraanleg van het voetpad aan noordelijke kant. Aan de andere kant, de kant van de basisschool De Verwondering, worden de verzakkingen in de voetpaden en de parkeerstroken hersteld. Tijdens deze werken is de Kanunnik Andriesstraat eenzijdig afgesloten vanaf de kant van de Torhoutsestraat en beperkt toegankelijk vanuit de Sijslostraat. Tijdens de werkzaamheden zelf zijn de verbodsborden zwaar verkeer afgedekt omdat dit verkeer, komende vanuit Torhout, verplicht door het centrum van Ruddervoorde gestuurd worden. Na het beëindigen van de dagtaak zorgen de gemeentelijke diensten ervoor dat de straat weer volledig vrij is voor alle verkeer.

In een tweede fase zal een aannemer het volledige wegdek vernieuwen en de wegversmalling ter hoogte van de basisschool De Verwondering weggenomen worden en vervangen worden door op twee verkeersremmers met voorrangsregels. Deze beslissing is er gekomen omdat de school en de ouders de plaats waar nu de verkeersremmer aanwezig is alles behalve veilig is en er geopteerd moet worden voor een verkeersremmer aan beide kanten van de school. Valentien Goethals (Groen), wonend op de hoek van de straat, oppert de vraag om van deze straat misschien een fietsstraat of een verkeersvrije straat te maken, een voorstel dat zal meegenomen worden in de verdere gesprekken in verband met het mobiliteitsplan.

“Voor de nieuwe verkeersremmers zal de gemeente in de testfase werken met bloembakken om de ideale plaats van de verkeersremmende obstructies te bepalen. Er bestaan heden ten dage genoeg mogelijkheden om dan de bloembakken te vervangen door vaste elementen zonder de rijweg weer open te breken“, weet schepen van openbare werken Delphine Roels te vertellen op een opmerking van Jean-Pierre Fraeyman (Vlaams Belang) naar de bijkomende werken en kosten van de tijdelijke verkeersremmers. Franky Dejonghe (SP.A) vind dat er eerst moet gekeken worden of de school De Verwondering nog een toekomst heeft. Burgemeester Jan de Keyser antwoordde daarop dat het niet de taak is van de gemeente om daar onderzoek naar te doen, maar de toekomst van de school enkel kan worden bepaald door het gemeenschapsonderwijs.

Voor de tweede fase werd een ontwerpstudie infrastructuurwerken gegund aan studie bureau Lobelle BVBA uit Varsenare. Op basis van deze studie zal er door de gemeente een aanbestedingsprocedure opgestart worden om een geschikte aannemer te vinden. Er werd gekozen om de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure, zonder voorafgaande bekendmaking. De aan te schrijven firma’s worden, na goedkeuring van het ontwerp door de gemeenteraad, ter goedkeuring aan het college van burgemeester en schepenen voorgelegd. De totale kostprijs van deze opdracht wordt geraamd 54557,5 excl BTW.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier