Wegenwerken op N368 zorgen voor ongemak in Hertsberge

Een kleine bestelwagen reed dinsdagavond tegen de betonblokken in de Proosdijstraat, gelukkig met enkel materiële schade tot gevolg. © PH
Redactie KW

Anderhalf jaar wordt de Proosdijstraat (N368) tussen Ruddervoorde en Beernem afgesloten ter hoogte van Hertsberge.

Er wordt een gescheiden rioolstelsel aangelegd. Tegelijkertijd worden de fietspaden, de parkeerstroken en de rijweg vernieuwd. De werken zijn gestart op 2 mei en duren zeker tot eind september 2019. Een heel lange periode, die voor de omwonenden heel wat last veroorzaakt.

Bij het begin van de werken bereikten ons heel wat klachten over de gebrekkige signalisatie die zelfs geen telefoonnummer vermeldde op de borden, de slecht functionerende verkeerslichten en de moeilijke doorgang voor fietsende schoolkinderen die uit de Wastinewijk komen. Gelukkig werd met een aantal opmerkingen rekening gehouden. Ook de schoolomgeving schakelt ‘s morgens, op vraag van de schooldirectie, over naar eenrichtingsverkeer. Jammer dat het zwaar verkeer dat langs de school passeert bij het schoolbegin, ‘s middags en op het einde van de dag weinig gecontroleerd wordt. Vrachtwagens rijden zich vast tussen de kinderen die naar school komen en de auto’s van hun ouders die voor de school willen parkeren.

De Proosdijstraat, een gewestweg, wordt afgesloten. Sommige autobestuurders zien maar laattijdig de grote betonblokken die enkel nog plaatselijk verkeer doorlaten. Zo reed dinsdagavond weer een kleine bestelwagen tegen de betonblokken in de Proosdijstraat.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier