Weer actie voor veiliger schoolomgeving in Kortrijk

08/02/18 om 08:12 - Bijgewerkt om 09:28

Het oudercomité van basisschool Sint-Theresia in Kortrijk voerde woensdagmorgen opnieuw actie. Dit keer met superhelden. "Want kinderen moeten superhelden zijn om te durven oversteken op de Oudenaardsesteenweg richting hun school", klinkt het bij de actievoerende ouders.

Sinds de verkeersactie van 24 januari waarin er gevraagd werd naar een gemachtigd opzichter en een veiligere schoolomgeving ondervond de school nog geen verschil. Er was eind oktober al een overleg met de burgemeester en schepen van Mobililteit Axel Weydts. "Toen we hoorden dat extra verlichting en vluchtheuvels aan het brede zebrapad niet mogelijk waren, zouden er na een maand een oplossing komen. Omdat er na drie maanden nog niets uit de bus gekomen was, organiseerden we een eerste stiptheidsactie. Blijkbaar meende de burgemeester het toen hij zei 'als jullie acties ondernemen dan is dat jullie goed recht maar dan kunnen we niks meer doen.' Sedert onze vorige actie zien we ook de drie beschikbare agenten niet meer!"
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!