Waregem krijgt SAVE-Label van Ouders van Verongelukte Kinderen

Commandant Jean-Pierre Coudenys, gedelegeerd bestuurder Koen Van Wonterghem, burgemeester Kurt Vanryckeghem en schepen Kristof Chanterie met het SAVE-label. © DJW
Redactie KW

De stad krijgt het label, omdat er de jongste jaren intensief werd geïnvesteerd in verkeersveilige ingrepen voor zachte weggebruikers.

Gedelegeerd bestuurder van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) Koen Van Wonterghem reikte woensdagnamiddag aan burgemeester Kurt Vanryckeghem, Commandant van politiezone Mira Jean-Pierre Coudenys en schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie het SAVE-label uit. Dat geldt voor een periode van twee jaar. Waregem is in West-Vlaanderen daarmee de zevende gemeente of stad die de onderscheiding ontvangt. Eerder was dat al het geval voor Anzegem, Bredene, Deerlijk, Ledegem, Zuienkerke en Zedelgem.

De stad kreeg het label, omdat er de jongste jaren intensief werd geïnvesteerd in verkeersveilige ingrepen voor zachte weggebruikers en zeker voor de fietsende kinderen en jongeren die van en naar de verschillende scholen in het centrum moeten. Dit najaar start het bestuur de voorbereidingen voor een volgend actieplan voor verkeersveiligheid waarbij nieuwe investeringen voor verkeersveilige ingrepen op het programma staan.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier