Vrouw uit Knokke-Heist betrapt met 3,68 promille in haar bloed

© BELGA
Redactie KW

Een 43-jarige vrouw uit Knokke-Heist kreeg woensdag een boete en een rijverbod omdat ze met 3,68 promille alcohol in haar bloed achter het stuur betrapt werd.

De rechter zat verveeld met de zaak. “Dit is echt wel extreem hoog”, zei hij.

Het was met het schaamrood op de wangen dat een 43-jarige vrouw uit Knokke-Heist voor de politierechter moest verschenen. De feiten waarvoor ze zich moest verantwoorden waren dan ook niet fraai. De vrouw werd met maar liefst 3,68 promille alcohol in haar bloed achter het stuur betrapt. “Zo’n hoog promillage komen we hier maar zelden tegen”, zei de politierechter. “Er zijn mensen die daardoor in coma geraken.”

Omgerekend komt dat neer op 13 glazen wijn

Omgerekend komt dat zelfs neer op 13 glazen wijn. Met die hoeveelheid drank op werd ze in juli vorig jaar door de politie gecontroleerd in Knokke-Heist. De vrouw was dronken, maar de agenten fronsten toch ook even de wenkbrauwen toen ze het resultaat van de ademtest onder ogen kregen.

Het was bovendien niet de eerste keer dat de vrouw veroordeeld werd voor rijden onder invloed. Ze werd al twee keer eerder betrapt. De politierechter zat dan ook uitermate verveeld met de zaak. “Ik voel me niet op mijn gemak bij dit dossier”, zei hij. “Met een boete en een rijverbod zal het probleem hier niet opgelost zijn.”

De politierechter opperde even om de vrouw een alcoholslot op te leggen. Een maatregel die in haar geval binnenkort zelfs verplicht zou worden. Maar daar had ze naar eigen zeggen geen nood aan. “Ik ben sindsdien echt goed bezig”, zei ze. “Er zijn weken waarin ik niets drink. En als ik toch teveel gedronken heb, neem ik nu een taxi. Ik heb alleszins niet het gevoel dat ik een alcoholprobleem heb.”

De politierechter veroordeelde haar tot een boete van 1.600 euro en een rijverbod van drie maanden. Als ze daarna haar rijbewijs nog terug wil krijgen zal ze moeten slagen voor medische en psychologische proeven. “Maar misschien ga je ervoor best al eens met een psycholoog praten”, gaf hij haar nog als raad mee. “Dat is niets om beschaamd over te zijn. Het vergt net moed om dat aan te pakken.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier