Vrouw krijgt twee jaar alcoholslot in wagen door ongeval in Oostkamp

© BELGA
Redactie KW

Een 52-jarige vrouw moet twee jaar lang een alcoholslot in haar wagen installeren. Dat besliste de politierechter dinsdagmorgen nadat de vrouw dronken een ongeval veroorzaakte en weg reed. N.A. gaf aan in behandeling te zijn voor haar alcoholprobleem.

Het ongeval gebeurde op 4 november vorig jaar langs de E403 in Oostkamp. De vrouw reed daar toen tegen de vangrail, maar reed door. Omstanders konden haar in Ruddervoorde tegenhouden en trommelden de politie op. Bij een ademtest bleek dat ze met 2,55 promille alcohol in haar bloed rond reed. Ze verklaarde dat ze van Ieper kwam, maar te ver was gereden en sindsdien een black-out had.

Het rijbewijs van de vrouw werd onmiddellijk vijftien dagen en later nog eens drie maanden ingetrokken om na te gaan of ze geen verslaving heeft. Dat was volgens de dokter niet het geval. “Sinds er botkanker bij mijn vader werd vastgesteld ben ik beginnen drinken, maar ik laat me daar nu voor behandelen”, klonk het. De vrouw kreeg naast het alcoholslot een boete van 1.600 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van twee maanden.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier