Voortaan stuk zone 50 tussen Vivenkapelle en Moerkerke

13/07/18 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:16

De verbinding tussen Vivenkapelle en Moerkerke is intussen weer open voor doorgaand verkeer

Voortaan stuk zone 50 tussen Vivenkapelle en Moerkerke

Stad Damme wil daarmee de verkeersveiligheid op de drukke verkeersas verhogen. Voortaan mag er in de drukst bewoonde zone maar maximum 50 kilometer/uur worden gereden. "We hebben de weg aangepast in functie van de verkeersveiligheid", beklemtoont burgemeester Joachim Coens (CD&V). "Over de hele afstand kunnen de fietsers nu veilig de baan op. Dat is belangrijk voor de bewoners. Het vorig fietspad zal vol putten en bood weinig bescherming. In combinatie met een versmalling van de rijweg ter hoogte van de dichtste bebouwing halverwege, willen we ongevallen vermijden."

Het nieuwe snelheidsregime houdt in dat vertrekkende uit de bebouwde kom in Vivenkapelle 70 kilometer per uur mag worden gereden. Tussen de twee verkeersgeleiders mag over een afstand van 600 meter maximum 50 kilometer worden gereden. Verder naar Moerkerke is opnieuw 70 kilometer per uur toegelaten. Ter hoogte van de wegversmallingen werden toegankelijke bushaltes ingericht.

(JVM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!