Voorlopig geen nieuwe vrachtwagensluis in de Posterijstraat in Vijve: "Oplossing op de lange baan"

15/03/19 om 06:45 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 11:18

Het nieuwe raadslid Maxim Laporte kwam in de jongste gemeenteraad terug op zijn vraag in verband met de mobiele vrachtwagensluis. Die werd in het najaar van 2018 geplaatst in de Posterijstraat en de Aloise Biebuyckstraat om de tonnagebeperking - die sinds 2011 van kracht is- te helpen handhaven. Hij had daar graag een duurzame oplossing gezien. Opmerkingen waren er ook over overdreven snelheid in de bewuste straten en in de Koekoekstraat.

"Van schepen Philip Himpe vernam ik dat een vrachtwagensluis met zes vaste camera's 180.000 euro zou kosten plus 45.000 euro onderhoudskosten per jaar. De uitrol ervan, als ze daar überhaupt al toe zouden overgaan, zullen ze opnemen in de nieuwe meerjarenplanning 2020-2025. In afwachting zou het misschien goed zijn om de verkeers- en waarschuwingsborden met betrekking tot deze tonnagebeperking vroeger en nog duidelijker te plaats...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!