Vooral kustregio getroffen door staking

19/05/18 om 09:21 - Bijgewerkt om 11:55

Door de staking van vakbonden ACOD en ACLVB tegen de geplande hervormingen bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn zal de dienstverlening ook vandaag/zaterdag verstoord zijn. De hinder is het grootst op een aantal stadsnetten, en ook de kusttram ondervindt grote hinder.

Vooral kustregio getroffen door staking

© BELGA

De hinder is het grootst in de kustregio. Op het stadsnet van Oostende rijdt zaterdagochtend maar de helft van de bussen. Ook bij de kusttram is ongeveer de helft van de chauffeurs aan de slag. Dat betekent dat de reizigers kunnen rekenen op een tram om het half uur. De frequentie is lichtjes beter in de richting van Knokke, daar rijden iets meer trams. In de streek is 2 op de 3 buschauffeurs uitgereden.

In de rest van de provincie West-Vlaanderen is de hinder beperkter. In Brugge rijdt ongeveer 80 procent van de streeklijnen, en ongeveer 65 procent van de stadslijnen. In de regio Kortrijk-Ieper rijdt ongeveer 2 op de 3 van alle bussen, zowel op het stads- als het streeknet. (Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!