Voetpaden Stuiverwijk worden in oktober aangepakt

Linda Ygodt en Jean-Pierre Billet: "We zijn beiden al gevallen over losliggende stenen." © DV
Redactie KW

De inwoners van de Stuiverwijk in Nieuwpoort doen hun beklag over de toestand van de voetpaden in hun wijk. Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) erkent het probleem en deelt mee dat de herstellingswerken in oktober van start gaan.

Linda Ygodt (66) en Jean-Pierre Billet (69) wonen al jaren aan het pleintje in het midden van de Stuiverwijk en vinden dat er dringend iets moet gebeuren met de voetpaden in de wijk. Ze noemen het een schande voor Nieuwpoort. “Wij zijn beiden al eens gevallen over losliggende stenen. Ook al worden we wat ouder en letten we goed op, toch is het soms onvermijdbaar. Wij zijn trouwens niet de enige die hier al gevallen zijn”, zegt Linda. “Ik wandel nu zelfs om het pleintje heen als ik aan de overkant moet zijn, om zeker niet meer te struikelen.”

“Vooral de laatste vijf jaar is de toestand van de voetpaden erg verslechterd. Jongeren nemen soms losliggende stenen mee om ermee te gooien. Het is niet veilig voor kleine kinderen om hier te spelen”, aldus Jean-Pierre.

Moedeloos

Ook andere bewoners van de wijk reageren op dezelfde manier. “Vooral goed opletten dat je niet struikelt”, herhalen tientallen inwoners.

Momenteel bekijken we de situatie in alle wijken om een masterplan op te stellen – burgemeester Geert Vanden Broucke

Velen hebben ook het gevoel dat het gemeentebestuur er geen oren naar heeft en reageren moedeloos. Een man, die anoniem wenst te blijven, wacht al elf jaar op beterschap. “Oud-burgemeester Roland Crabbe beloofde mij in september 2008 dat ze er werk gingen van maken om de voetpaden te herstellen. Mijn haag, die destijds wat gegroeid was tot over het trottoir, heb ik dan ingekort, maar de werken bleven uit. Elke keer als een schepen hier kwam, werden er beloftes gedaan, maar er gebeurde nooit iets. Hopelijk is dit nu wel het geval.”,

Werken in oktober

Onlangs gooide voorzitter Nicolas Vermote van oppositiepartij Pro Nieuwpoort het onderwerp nog eens op tafel. “We zijn er al mee bezig, maar het is goed dat dit nog eens wordt aangekaart”, vertelt burgemeester Geert Vanden Broucke.

De voetpaden in de Stuiverwijk liggen er slecht bij.
De voetpaden in de Stuiverwijk liggen er slecht bij.© DV

“Deze oude voetpaden dateren nog vanuit de jaren 70 en moeten inderdaad dringend aangepakt worden. Momenteel bekijken we de situatie in alle wijken om een masterplan op te stellen. De Stuiverwijk is de eerste wijk die we onder handen moeten nemen. Die oude voetpaden zouden we vervangen door betonnen paadjes, zoals in het vernieuwde maritiem park. Dat is esthetisch mooi en er groeit geen onkruid door.”

Kosten

De kosten daarvan raamt hij op ongeveer 150.000 euro. Al in oktober zouden de eerste voorbereidende werken beginnen. “We zullen niet de hele wijk in een keer aanpakken, maar er stelselmatig werk van maken. Dit wordt een werk van lange adem”, besluit de burgemeester.

(DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier