Vlaanderen zal grote werken beter op elkaar afstemmen (en heeft heel wat plannen in 2018)

20/12/17 om 10:09 - Bijgewerkt om 10:08

De Vlaamse regering voorziet in het Globaal Investeringsplan voor 2018 175 miljoen euro voor vlotter en veiliger verkeer in West-Vlaanderen.

Vlaanderen zal grote werken beter op elkaar afstemmen (en heeft heel wat plannen in 2018)

© BELGA

Voor de eerste keer zijn alle investeringen van de verschillende entiteiten van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken samengevoegd in één globaal investeringsplan. Zo kunnen investeringen beter gecoördineerd worden en blijft de hinder beperkt. "Er gaan volgend jaar ook in West-Vlaanderen weer flink wat schuppen in de grond", zegt minister Ben Weyts.

Alle investeringen staan opgelijst in het Globaal Investeringsplan (GIP). Voor het eerst werden de investeringen van de diverse entiteiten van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken samengevoegd in één geïntegreerd plan. Vroeger werkten het Agentschap Wegen en Verkeer, de waterwegbeheerders, De Lijn, het Departement MOW en andere entiteiten naast elkaar en stelden ze elk een eigen investeringsplan op. Het gebeurde dan weleens dat de wegbeheerder de weg openbrak en dat de waterwegbeheerder een jaar na de voltooiing van die wegenwerken begon aan een brug. Weyts: "Dankzij dit globale investeringsplan kunnen we de investeringen beter opvolgen en coördineren, om de hinder maximaal te beperken".

Concreet is er voor de provincie West-Vlaanderen ? 175 miljoen voorzien in het GIP. Enkele West-Vlaamse blikvangers uit het Globaal Investeringsplan zijn de vernieuwing van de brug bij de Boudewijnsluis in Brugge (? 20 miljoen), de zandsuppletie in Knokke-Heist (? 19 miljoen), de stelplaats voor De Lijn in Oostende (?3,4 miljoen), de rechtstreekse tramverbinding Nieuwpoort-Westende (? 4,5 miljoen) en de uitbouw van de Seine-Scheldeverbinding (? 28 miljoen euro).

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!