Vier nieuwe zomerbestemmingen voor luchthaven Oostende-Brugge

© BELGA
Redactie KW

De luchthavens van Oostende-Brugge en Antwerpen hebben vandaag het voorlopige zomerschema voor 2018 bekend gemaakt. De groei van de Vlaamse luchthavens zet gestaag door met typische zonbestemmingen als Sharm el Sheikh, Hurghada, Corfu en Djerba, maar ook Firenze in Toscane, Sion in Zwitserland en Londen worden tijdens het zomerseizoen aangeboden.

TUI breidt deze zomer fors uit op de luchthaven Oostende-Brugge. Naast een bijkomende vlucht op vrijdag naar Alicante vliegt TUI naar maar liefst vier nieuwe bestemmingen: Sharm el Sheikh, Hurghada, Corfu en Djerba. Die plaatsen zijn traditioneel geliefd bij de Belgische zonnekloppers, maar zullen naar verwachting ook passagiers uit Nederland en Noord-Frankrijk aantrekken.

Nieuw in Antwerpen is de lijndienst naar Firenze, een van de bekendste cultuursteden van Europa. Uiteraard blijft London voor zowel zakenreizigers als citytrippers een belangrijke bestemming voor Antwerpen. Vanaf maart 2018 zullen reizigers de keuze hebben tussen London City met VLM en London Southend met Flybe. De nieuwe bestemming naar Sion in Zwitserland zal ook tijdens de zomermaanden operationeel blijven. Nieuwkomer PowdAir mikt op passagiers die natuur, bergsporten en gastronomie opzoeken in Zwitserland.

“Onze luchthavens hebben ondertussen een trouw cliënteel opgebouwd dat telkens opnieuw kiest voor de vele voordelen van regionale luchthavens“, aldus Marcel Buelens, CEO van Antwerpen en Oostende-Brugge Airport. “Deze passagiers laten ons regelmatig weten welke plaatsen op hun verlanglijst staan en wij zijn dan ook verheugd met deze nieuwe zomerbestemmingen nog meer reizigers tevreden te kunnen stellen.”