Vier maanden rijverbod na ongeval onder invloed waarbij vriend achterop sterft

© iStock
Redactie KW

Een 23-jarige jongeman uit Kortrijk liep een rijverbod van vier maanden, een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een boete van 2.400 euro op omdat hij in de nacht van 18 op 19 november in Lendelede met zijn motor in de gracht terecht kwam. Bij het ongeval stierf zijn vriend Kevin Maertens (24) uit Harelbeke die achterop zat.

Iets over twee uur reed Geoffrey A. uit Kortrijk met zijn Kawasaki 650cc motor van de Winkelsestraat in Lendelede richting Sint-Katharina. In een lichte bocht naar links verloor hij de controle over zijn tweewieler en belandde rechts van de weg in de grasberm en de gracht. De motor kwam tegen een stenen duiker tot stilstand.

De motorrijder zelf liep zware verwondingen op maar zijn passagier overleefde de klap niet. Kevin Maertens werd wat verderop op een akker gekatapulteerd. Geoffrey Ackou was zijn vriend even voordien gaan ophalen op zijn werkplek in een restaurant in Rumbeke (Roeselare). Ze hadden daarna nog wat gedronken. Geoffrey A. had 1,78 promille alcohol in het bloed en was ook onder invloed van drugs. Hij reed ook zo’n 75 km/u waar slechts 50 km/u toegelaten was.

Aanvankelijk verklaarde hij dat zijn vriend met de motor reed maar gaf later aan de vriendin van het slachtoffer toe dat hij gelogen had. Hij bood daarvoor zijn excuses aan. Als hij zijn rijbewijs terug wil, zal hij opnieuw moeten slagen voor zijn theoretisch en praktisch rij-examen, psychologische en medische proeven.

(LS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier