VIDEO ‘Zinkgat in wording’ verrast automobilisten in Kortemark

De 'put' werd eerder al opgelapt. © Foto Kurt
Redactie KW

Een verzakking in het wegdek in de Torhoutstraat heeft woensdagavond heel wat automobilisten verrast. “Het laagje asfalt dat de gemeente er liet gieten, is een pleister op een houten been”, reageert gemeenteraadslid Mark Pollentier (N-VA)

Woensdagavond kwamen er op sociale media reacties van automobilisten, die behoorlijk schrokken toen ze langs de Torhoutstraat reden en er over de ‘put’ reden. Volgens gemeenteraadslid Mark Pollentier sleept het probleem al jaren aan. “We hebben dit onderwerp maanden geleden al aangekaart op de gemeenteraad”, reageert hij. “De verzakking bevindt zich vlak voor het kantoor van de burgemeester, maar die beweerde tijdens die zitting nog nooit op die put gelet te hebben. Een week later lag er wel een nieuw stukje asfalt…”

“Ondergronds probleem”

“Dat is natuurlijk nutteloos, want het gaat om een ondergronds probleem en de grond spoelt weg onder het wegdek”, vervolgt het oppositieraadslid. “Die verzakking wordt elke dag dieper en dieper en is een zinkgat in wording. De huidige werken op de Brouwerijsite, met het daarbij horende oppompen van water en lozen ervan in het rioolputje op de plaats van de verzakking, hebben er natuurlijk geen goed aan gedaan. Het oplapwerk van de gemeente is een pleister op een houten been en zal de werken op de Brouwerijsite zeker niet overleven.”

(TV-foto Kurt-video Mark Pollentier)

https://www.youtube.com/watch?v=xP9t98NWoQc

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier