VIDEO Vandammesluis in Zeebrugge klaar voor grondige renovatie

De belangrijkste sluis in de haven van Zeebrugge ondergaat een grondige renovatie. © JVM
Redactie KW

Aan de Vandammesluis in de haven van Zeebrugge zijn donderdagmorgen op spectaculaire wijze de deuren van de sluis verwijderd. Dat gebeurde met enorme kranen. De deuren, een dikke 2.000 ton, zijn toe aan een onderhoudsbeurt en zullen in het voorjaar van 2019 teruggeplaatst worden. Vrijdag worden de vervangdeuren geplaatst.

De belangrijkste sluis in de haven van Zeebrugge ondergaat een grondige renovatie. Eén van de sluisdeuren van de Vandammesluis wordt losgekoppeld voor werkzaamheden. Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) nam donderdag een kijkje en volgde het huzarenwerk van nabij op.

Twee toegangsluizen

De achterhaven in Zeebrugge is te bereiken via twee toegangsluizen, de fors verouderde Visartsluis en de Vandammesluis. Die laatste is veruit de belangrijkste en de enige bruikbare voor de hedendaagse scheepvaart. De sluis is dus cruciaal voor de verdere economische ontwikkeling van de Zeebrugse achterhaven. Daarom wordt die onder handen genomen.

Twee van de vier deuren zijn gerenoveerd sinds 2010. Donderdag wordt sluisdeur 4, die het dichtst bij de zee, losgekoppeld. Ook de komende jaren zal er nog gewerkt worden aan de sluisdeuren. De volledige werkzaamheden zullen afgerond zijn in 2022, goed voor een totale kost van 120 miljoen euro.

Sluisdeur 4 wordt donderdag gelicht door het hijsschip Rambiz. Een huzarenstuk, want het gevaarte weegt 2.300 ton en heeft de oppervlakte van een kwart voetbalveld. Daarna wordt een droogkuip geplaatst en kan ook de deurkamer en de -loop onder handen genomen worden. Volgend jaar in april wordt de sluisdeur terug ingevaren. De deur zelf zal opgeknapt en geschilderd worden. Er moet ook een deel gebaggerd worden aan de deurlopen, waar de sluis over rijdt.

Investering van 1,1 miljard euro

“We investeren op korte en lange termijn in de haven. Enerzijds met de renovatie van deze Vandammesluis, anderzijds met de bouw van een nieuwe nautische toegang”, zegt minister Weyts, die onlangs de Visartsite aanduidde als voorkeurslocatie voor de bouw van de nieuwe zeesluis. “Samen investeren we ruim 1,1 miljard in de toegang van de achterhaven, een uiting van ons geloof in deze sterke zeehaven“, aldus Weyts.

“De Vandammesluis dateert van 1985 en is dus aan renovatie toe. De sluis is uitermate belangrijk voor onze achterhaven. Vijfentwintig procent van de trafiek gaat naar onze achterhaven, maar bovenal, de helft van de tewerkstelling ligt daar”, aldus CEO Joachim Coens.

Als alles goed gaat is sluisdeur 4 terug volledig operationeel in het voorjaar van 2019. Daarna zal deur 1 onder handen genomen worden.

(JVM/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier