Verkeersveilige Week in West-Vlaanderen verhuist naar december

05/02/18 om 21:42 - Bijgewerkt om 21:41

De sensibiliseringscampagne wordt voortaan gekoppeld aan de herdenking van de zware kettingbotsing in Zonnebeke van 3 december 2013.

Verkeersveilige Week in West-Vlaanderen verhuist naar december

De West-Vlaamse Verkeersveilige Week verhuist van februari naar begin december. Dat heeft West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé maandag bekendgemaakt.

De provincie West-Vlaanderen organiseerde naar aanleiding van de kettingbotsing in het Oost-Vlaamse Nazareth steevast de Verkeersveilige Nacht, dat de jongste jaren werd uitgebreid tot een weekend. Uiteindelijk kwam er ook een Verkeersveilige Week. Vanaf dit jaar zal die gekoppeld worden aan de kettingbotsing in Zonnebeke, dit jaar vijf jaar geleden. Daar waren 132 wagens bij betrokken en twee mensen kwamen om het leven. Die campagne zal ook de BOB-eindejaarscampagne op gang trekken.

Naast die link met de kettingbotsing in Zonnebeke wil de gouverneur dat de statistieken beter kunnen vergeleken worden. Er zal gecontroleerd worden op snelheid en alcohol, maar ook op het gebruik van de gordel en bellen achter het stuur. De gouverneur kondigde ook aan dat er geen wekelijkse aankondigingen meer zullen gebeuren van politiecontroles.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!