Verkeersles schudt leerlingen wakker in Knokke-Heist

Een verkeersveilige schoolomgeving is een prioriteit voor het politieteam. © DM
Redactie KW

Alle leerlingen van het vijfde middelbaar in Knokke-Heist kregen de voorbije maand de lokale politie op bezoek in hun klas om er over verkeersveiligheid te spreken.

“Voor veel jongeren is een ongeval een ver-van-mijn-bedshow”, stelt inspecteur Franky Degraeve. “Ze denken dat het hen nooit zal overkomen. Nochtans vinden in Knokke-Heist elke dag twee tot drie verkeersongevallen plaats. Een verkeersveilige schoolomgeving is een prioriteit voor het politieteam. De werkgroep verkeers- en mobiliteitseducatie zet zich al enkele jaren in om kinderen en jongeren op een veilige manier te leren deelnemen aan het verkeer”, klinkt het.

“Daarom trokken we onder het motto ‘zwemmen leer je in een zwembad, fietsen op de weg’ naar de basis- en middelbare scholen. Vooral de confrontatie met jonge verkeersslachtoffers maakt veel los en brengt het gesprek op gang. Draag je je gordel? Pas je je snelheid aan? Bob je mee? En kan je gsm wachten tot na de autorit? De verantwoordelijkheid ligt bij jou Elke verkeersles eindigt met een positieve noot. Leerlingen schrijven een goed verkeersvoornemen op een post-it.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier