Verkeershinder verwacht door wegenwerken op N370 in Beernem

Redactie KW

Vanaf maandag 18 mei starten structurele onderhoudswerken op de N370 in Beernem.

De werfzone bevindt zich op de N370 Wingene Steenweg in Beernem tussen het op- en afrittencomplex van de E40 richting Oostende en het kruispunt met de Hubert d’Ydewallestraat. De toplaag in asfalt wordt er vernieuwd. Plaatselijk wordt de fundering hersteld en gebeuren er aanpassingen aan de zijgeleiders. Eerst wordt de rijstrook richting Beernem aangepakt en in een tweede fase de rijstrook richting Wingene.

Om de werken te kunnen uitvoeren, wordt er ter hoogte van de werfzone eenrichtingsverkeer ingevoerd. Het verkeer richting Beernem blijft steeds doorgang hebben. Het verkeer richting Wingene wordt omgeleid. Het gewoon verkeer trekt via de Hubert d’Ydewallestraat, de Wellingstraat, de Heirweg en de N370 Reigerlostraat, het zwaar vervoer moet via de Hubert d’Ydewallestraat, de Wellingstraat, de Proosdijstraat, de N50 Kortrijksestraat, de Brugsesteenweg, de N370 Wingenesteenweg, de Hillesteenweg, de Oude Bruggestraat, de Beernemstraat en de Beernemsteenweg.

In de Heirweg wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd.

Voor de aanleg van de toplaag in asfalt wordt het kruispunt met de E40, op- en afrittencomplex richting Oostende, op het einde van de werken voor 1 dag afgesloten voor alle verkeer. Als de weersomstandigheden het toelaten zullen de werken tegen eind mei afgerond zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier