Verkeerscowboys in Kortrijk worden aangepakt

© iStock
Redactie KW

Een bestuurder op drie rijdt veel te snel in Koning Albertstraat.

In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 september voerde de verkeerspolitie van de PZ Vlas op drie verschillende locaties in het centrum van Kortrijk snelheidscontroles uit: de Koning Albertstraat, de Groeningestraat en de Rijselsestraat.

De snelheidscontroles vonden plaats van 23.30 tot en met 2.30 uur. In totaal reden 242 voertuigen voorbij de flitsauto, 76 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u waar slechts 50 km/u toegelaten is. In de Koning Albertstraat reden 55 van de 166 gecontroleerde bestuurders te snel, wat overeenkomt met 33%.

“Om de geluids- en verkeersoverlast van aankomende en vertrekkende voertuigen tijdens de uitgaansavonden in Kortrijk aan te pakken, voert de politie ook ‘s nachts en in het weekend snelheidscontroles uit”, aldus burgemeester Van Quickenborne.

“In Kortrijk, Kuurne en Lendelede zijn snelheidscontroles sowieso het hele jaar door een absolute prioriteit. Alleen door veel en intensieve controles te doen, wordt de pakkans groter en lopen hardleerse overtreders tegen de lamp. Deze nachtelijke weekendcontroles zullen dan ook systematisch herhaald worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier